Școala Gimnazială Sfântul Nicolae Târgu-Jiu

Go to content

Main menu

Despre DELF

  
De ce să-ţi doreşti să obţii o diplomă DELF ?

Motivații practice şi strategice:
• Este un examen internaţional recunoscut în 146 de ţări. Este recunoscut atât ca diplomă (din punct de vedere administrativ), cât şi ca certificare ce atestă capacitatea de comunicare (înțelegere, exprimare scrisă, exprimare orală, deci aspecte practice centrate pe eficacitate).
• Nivelele B1 şi B2 îi scutesc pe elevi de proba de competente lingvistice, la limba franceză, pentru examenul de bacalaureat
• Cei ce obțin nivelul B2 nu mai sunt nevoiţi să susţină test de limbă la admiterea în sistemul universitar francez.
• Nivelul B2 îi scutește pe absolvenții secțiilor bilingve francofone de proba specifică de limba franceză  în cadrul examenului de bacalaureat ( este cazul a 29 de instituții şcolare). Elevul ,,împușcă doi iepuri dintr-o lovitură”.
• Este necesar să se abordeze  cu elevii şi cu părinții diferitele aspecte ale învăţării limbilor străine, nu doar în funcție de obiectivele pe termen scurt, ca de exemplu : examenul de bacalaureat, admiterea la facultate, etc., dar și perspectivele pe termen  lung şi anume competitivitatea pe piața muncii. Suntem mai performanţi dacă vorbim mai multe limbi străine și dacă dispunem de o diplomă recunoscută pe plan internaţional.

Vă invit să lecturați următorul material, pentru a vă convinge de utilitatea DELF. Click aici.
De asemenea, merită a fi viz
ualizată LISTA ELEVILOR ADMIȘI de la Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Tg.-Jiu

 
 
Back to content | Back to main menu