Școala Gimnazială Sfântul Nicolae Târgu-Jiu

Go to content

Main menu

Activități extracurriculare

SITE 2012-2020 > Activități
 
 

  Programul manifestărilor închinate împlinirii a 159 ani de la Unirea Principatelor Române

 
 

Concursul național de educație ecologică
ȘCOALA  ZERO WASTE

Concursul s-a încheiat. După ce în anul 2014 Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” a obținut un extraordinar loc I, în 2015 a obținut un binemeritat loc al II-lea.
La trofeul de anul trecut, acordat de Continental Corporation, incluzând o tablă educațională interactivă, videoproiector, laptop, imprimanta, se adaugă un laptop și o imprimantă multifuncțională, acordate în acest an tot de Continental Corporation.
Elevul Văcaru Mihai Vlad din clasa a II-a A a colectat cea mai mare cantitate de deșeuri, dintre toți competitorii din concursul național, așa că a fost premiat de Continental Corporation tot cu un laptop.

Dar, cel mai mare beneficiu al acestui concurs îl constituie educația ecologică a elevilor, după cum bine au putut constata familiile tuturor elevilor care s-a implicat în acest concurs.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au ajutat să obținem aceste premii!

 
 

O bandă desenată, pe suport de hârtie, realizată de elevii noștri în cadrul campaniei din acest an. Să-i încurajăm!

Vă invităm să urmăriți o secenetă interesantă, realizată în cadrul campaniei din acest an. Este frumoasă, educativă. Urmăriți cu atenție versurile!Un videoclip care îndeamnă la reflecție. Urmăriți-l!

Și... a sosit și ultima zi a concursului. Merita filmat, căci ștafeta poate fi jucată și în timpul liber cu prietenii, nu numai la școală.

 
 

Ziua Holocaustului

    Am sărbătorit-o în Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” în data de 9 octombrie 2014. Holocaustul (hole= întreg; caustos= ars) reprezenta inițial un ritual religios, prin care o ofrandă adusă zeilor era arsă în întregime.
    În zilele noastre, cuvântul face referire mai ales la exterminarea aproape în totalitate a evreilor din Europa, de către regimul nazist din Germania din vremea lui Adolf Hitler. Rememorările atrocităților din lagărele naziste se fac astăzi pentru a fi cunoscute de tinerele generații, astfel încât în viitor să nu se mai repete astfel de orori.

 


ZIUA MONDIALĂ EDUCAȚIEI
5 OCTORMBRIE 2014

BALUL BOBOCILOR 2013


SERBARE DE CRĂCIUN 2013 A CLASELOR A II-A E ȘI A VI-A C PE YOUTUBE!


Accesați link-ul:
https://www.youtube.com/watch?v=pkCNvUq5bEs&feature=youtu.be

Târgul Floriilor 2014

   Târgul Floriilor ”- o expoziție cu vânzare de produse specifice Sărbătorii Pascale organizată de Şcoala Gimnazială Sfântul Nicolae în colaborare cu Asociaţia Părinţilor s-a adresat elevilor de la clasele pregătitoare a VIII-a şi a avut drept scop afirmarea şi  stimularea potenţialului artistico-creativ al elevilor precum şi atragerea de finanțări extrabugetare pentru școală, având ca efect creșterea calității procesului de învățământ,  a bazei didactico-materiale.  

Coordonatorul proiectului,  prof. Liliana Ciochină și echipa de proiect  - Director, prof. Cojocaru Petre, Director adjunct, prof. Durbăcea Rodica,  
prof. pt. înv. primar  Mărcuț  Leontina, prof. pt. înv. primar Militaru Daniela, prof. pt. înv. primar Şurcă Adriana, Prof. Geică Steluţa, Prof. Gridan Laurenţiu  - s-au ocupat de organizarea și promovarea activității în cadrul școlii și la nivel local. Activitatea s-a desfășurat în curtea școlii între orele 10,00 – 14,00.  Expoziția cu vânzare  a fost deschisă oficial la ora 11,00 de către domnul director, prof. Cojocaru Petre și de coordonatorul proiectului, prof. Liliana Ciochină.


CONCURSUL ”VREI SĂ FII CUNOSCUT?”
ediția 2014

Această activitate s-a desfășurat în cadrul programului ”Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, a oferit  posibilitatea afirmării elevilor talentați ai școlii noastre în cadrul unui concurs organizat, aflat deja la ediția a III –a.  
Acesta s-a desfășurat în curtea școlii între orele 10,00 și 14,00 și s-a bucurat de participarea unui număr mare de elevi, cadre didactice, dar și părinți veniți să-și susțină micuții.  Coordonatorul activității, prof. Liliana Ciochină s-a ocupat de organizarea și promovarea activității în cadrul școlii și la nivel local.
Cei 25 de concurenți au lăsat emoțiile deoparte și au vrut să fie cei mai buni. Activitatea a fost prezentată de profesorul coordonator, prof. Liliana Ciochină, consilierul educativ al școlii, iar juriul format din prof. Nicuța Dragomir, prof. Geică Steluța, profesorul de limba engleză, Hermina Udrescu, prof. Înv. Primar Denisa Staicu și reprezentanta elevilor, Pendea Alexandra (VII D) a avut o sarcină grea.
Marele Premiu a fost obținut de elevii, Niculescu Alexandru și Niculescu Luiza (VI C/IV C),
Premiul I a fost acordat elevei Ularu Cătălina (Preg. C),
Premiul II a revenit elevei Ciugudean Andrei (V B),
Premiul III elevei Bobină Denisa (V C).
S-au acordat și mențiuni elevilor: Enulescu Emanuel (VIII C), Stoichițoiu Luiza ( II E), Grupul Mugurașii Gorjului (IV B) și un Premiu Special elevei Niculescu Miruna(IV D).
Trofeul concursului, medaliile și diplomele au fost achiziționate din fondurile Asociației Părinților Școlii Gimnazială “Sfântul Nicolae” care a sponsorizat și de această dată activitatea


PROGRAMUL NAȚIONAL ”ȘCOALA ZERO WASTE”, ediția 2014

Au câștigat de două ori...

... o dată pentru că au învățat făcând ce este reciclarea corectă a deșeurilor pe care le producem zilnic.
A doua oară pentru că, la sfârșitul programului educativ au câștigat premii consistente pentru școala lor, utile în procesul educațional.

Este vorba de Premiul I și titlul de ”Școala Zero Waste” 2014  pentru Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Tg.-Jiu, ceea ce a inclus:
tablă interactivă, videoproiector st, calculator, imprimantă multifunctionala, oferite de Continental Corporation

De aceste bunuri vor beneficia toți elevii școlii.

Cum am ajuns aici? Cei 31 de elevi ai clasei a III-a B, de la Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” Tg.-Jiu, coordonați de profesor pentru învățământul primar Șurcă Adriana au constituit nucleul campaniei și, ajutați de toți prietenii din școală, de părinți și chiar de comunitate, au colectat o cantitate importantă de deșeuri reciclabile.
.
A cui a fost ideea? A asociației Ecostuff Romania, sprijinită de partenerul său, Continental, dar și de sponsorii Flextronics și Billa, precum și de alți susținători.

Școala Zero Waste" este un concurs de educație ecologică si de colectare selectivă destinat tuturor elevilor din școlile cu clasele I – VIII din România. Concursul dă posibilitatea elevilor și scolilor să contribuie la protejarea mediului și reducerea poluării și, în acelasi timp, să concureze pentru câștigarea premiilor puse in concurs.

Înscrierea
școlilor a avut loc în perioada 3 - 21 martie 2014. Programul ”Școala Zero Waste” și a inclus și un concurs de colectare selectivă a deșeurilor.
Concursul s-a desfasurat pe durata a 6 saptamani, intre 23 aprilie si 30 mai. S-au inscris 133 de scoli, din 33 de jude
țe și municipiul București, fiind selectate doar 108 care întruneau toate condițiile de înscriere. Cele mai multe școli înscrise au fost din județul Timiș, 17, urmate de Covasna cu 7 și Călărasi și Olt cu câte 6 școli înscrise.

În total au fost înscrisi în competi
ția directă 4674 de elevi. Deoarece în majoritatea școlilor înscrise în competitie au fost implicate într-un fel sau altul și alte clase sau elevi, considerăm că numărul elevilor care si-au îmbogățit bagajul de cunoștințe despre colectarea selectivă și protejarea mediului se ridică la peste 25.000.

Mai multe detalii găsi
ți la: http://ecostuff.ro/scoala-zero-waste-editia-2014-si-a-desemnat-castigatorii/


 
 
Back to content | Back to main menu