Școala Gimnazială Sfântul Nicolae Târgu-Jiu

Go to content

Main menu

Târgul Floriilor 2018

SITE 2012-2020 > Proiecte și parteneriate

  În fiecare an sărbătorim Paştele, însă de fiecare dată ne bucurăm de venirea lui ca şi când ar fi prima oară.       
  Copiii sunt cei care sunt cei mai entuziasmaţi de sosirea Paştelui pentru că ei, cu această ocazie, se pot bucura de pictatul ouălor, de desene si alte activități specifice acestei sărbători. Școala Gimnazială Sfântul Nicolae, din Târgu Jiu și Școala Gimnazială Nr.5, din Râmnicu Vâlcea  în colaborare cu Asociațiile de părinți organizează în acest an, în cadrul proiectului regional Târgul Floriilor, un concurs de creativitate și expoziție a lucrărilor realizate de elevii școlilor dar și de elevii din școlile partenere din 20 județe, pe tema Sărbătorilor Pascale. Cele două ediţii organizate la nivel de şcoală, o ediție la nivel județean, o ediție interjudețeană și una regională s-au bucurat de un succes şi un impact pozitiv atât în rândul elevilor, părinţilor dar și comunității.
Calendarul proiectului :
Perioada de înscriere la concurs : 01.02.2018 – 16.03.2018
Data concurs : 28 martie 2018
Desfășurare expoziție la Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu" din Târgu Jiu:
2 – 8 aprilie 2018

                   

Concursul Regional"Târgul Floriilor" ediția II, CAER 2018, poziția 245 (Domeniul artistic – Arte vizuale) din cadrul proiectului Târgul Floriilor, organizat de către Şcoala Gimnazială "Sfântul Nicolae" din Târgu Jiu și Școala Gimnazială Nr.5 din Râmnicu Vâlcea, în colaborare cu Asociațiile de părinți și în parteneriat cu școli din 23 de județe, Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Casa Corpului Didactic Gorj, Muzeul Județean Gorj "Alexandru Ștefulescu"  s-a desfășurat în data de 28 martie 2018.
Activitatea s-a desfășurat la Școala Gimnazială "Sfântul Nicolae" din Târgu Jiu și a constat într-un concurs de creativitate și expoziție a lucrărilor realizate de elevii școlilor, dar și de elevii din școlile partenere din 23 de județe, pe tema Sărbătorilor Pascale.
Concursul s-a adresat elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal, care au fost provocaţi să-şi etaleze talentul creative și îndemânarea practică în cadrul a  două secțiuni :
I.
Creaţii artistico-plastice (desene, picturi, colaje inspirate de Sărbătoarea Floriilor și a Sfintelor Paști) – participare individuală.
II.
Obiecte decorativ-practice: felicitări, ornamente, rame, coșulețe pentru ouă, ouă decorate prin diverse tehnici (împletituri, origami, quilling etc.) – participare individuală, dar și colectivă (echipaj format din maximum 5 elevi).
La concurs au participat 178 de elevi  din mai multe județe ale țării. Conform regulamentului concursului, s-a hotărât acordarea unui număr de 45 premii (25% din numărul de participanți), câte 15 pentru  fiecare premiu.
După finalizarea concursului, lucrările premiate au fost expuse în cadrul școlii unde pot fi  admirate de cadrele didactice, elevi și părinți.Back to content | Back to main menu