Școala Gimnazială Sfântul Nicolae Târgu-Jiu

Go to content

Main menu

Ziua Gărzii Naționale de Mediu

SITE 2012-2020 > Activități    
Cu ocazia sărbătoririi zilei Gărzii Naţionale de Mediu (12 martie), comisarii Serviciului Judeţean Gorj au desfăşurat acţiuni de conştientizare şi informarea publicului privind activitatea de control în domeniul protecţiei mediului. Astfel, s-au deplasat și la școala noastră pentru a susţine dezbateri pe diverse teme de mediu cu elevii şi cadrele didactice.
   Elevii Școlii Gimnaziale ,,Sfântul Nicolae" au fost încântați să participe activ la această acțiune pregătind numeroase afișe, desene și machete, demonstrând că doresc să contribuie la îmbunătățirea calității mediului și să-şi exprime ideile personale dar şi o atitudine personală legată de responsabilitatea pe care şi-o asumă în privinţa mediului în care trăiesc.
   Pentru a cunoaşte cât mai bine aceste lucruri reprezentanții Serviciului Judeţean Gorj au pornit de la exemple concrete din activitatea pe care o desfăşoară zilnic elevii. Alergatul prin casă, pe holuri, aruncarea hârtiilor la coşul de gunoi şi nu la coşul colector aşa cum ar trebui, aruncarea ambalajelor şi a resturilor alimentare în coş şi nu alături,  realizarea unui mediu ambiant în sala de clasă, îngrijirea florilor din ghivece, păstrarea igienei corporale, aerisirea sălii de clasă au dat naştere unor discuţii aprinse şi deosebit de constructive. Conduşi cu multă grijă în astfel de discuţii, elevii au pus numeroase întrebări și au tras concluzii interesante.
   Elevii trebuie să înţeleagă că acţiunile omului asupra mediului înconjurător pot fi atât constructive cât şi distructive, iar atunci când resursele naturale sunt epuizate pe scară largă şi mediul ambiant este poluat de către om, de suferit are nu numai mediul ci şi omul. Acţiunile sale asupra mediului înconjurător se întorc ca un bumerang asupra sa. Ceea ce este sănătos pentru natură este sănătos şi pentru vieţuitoare.
   Mulțumim Gărzii Nationale de Mediu pentru actiunea desfășurată în școala noastră și le urăm mult succes în
conservarea resurselor naturale și  asigurarea unui mediu sănătos, precum și în îmbunătățirea permanentă a stării factorilor de mediu.


         La multi ani!


 
 
Back to content | Back to main menu